Grundstenene

Grundstenene kan ses udenfor til venstre for hovedindgangen. Den gennemsigtige plastickasse indeholder nogle af de potteskår, der blev fundet i jorden, inden der blev gravet ud til kirken. De stammer fra en jern-alderbebyggelse, der for ca. 2500 år siden har været på stedet. Teglstenen i midten er en overskudssten fra opførelsen af Herning Kirke i 1889. I en af de flader, der ikke kan ses mere, står indstemplet Holtbjerg. Stenen er altså fremstillet på det lokale, men nu nedlagte Holtbjerg Teglværk! Den sidste sten er en marksten, som er fundet på grunden. Bag de 3 grundsten står en blybeholder med bl.a. grundstensdokumentet. En kopi af det hænger indrammet på væggen i våbenhuset.